Детска очна болница - СОБАЛ "ВИЗУС"

Последвайте ни във Facebook

Запушени слъзни канали

Операцията на Крауфорд, чиито детайли представяме прилагаме при пациенти със силно намалена или липсваща функция на леватора. Техниката се състои в следното: оформяне с конци или друг шевен материал на два триъгълници с основа към мигления ръб и връх над веждата, които минават под м. орбикуларис окули. След затягане и завързване на шевния материал така, че горния миглен ръб да заеме желаната позиция се оформя нов триъгълник, при който шевния материал минава под м. фронталис пред периоста и се връзва в средата между двата разреза над веждата и 1 см. над тях. Кожата се зашива и на долния клепач се поставя конеца на Фрост.

 


 

Първите седмици след раждането се изчаква с оглед спонтанното перфориране на membrane Hasneri, като се препоръчват масажи в областта на слъзния канал и назолакрималния канал. След 4 – 5 месеца се препоръчва сондиране на слъзните пътища.

 

Какво е дакриоцистит?

 

Дакриоцистит

 

Лечението е сондиране на слъзни пътища.

 

Как се правят масажи?

 

Лечение на птоза

 

Вижте още:

Лечение на мързеливо око (амблиопия)

 

Лечение на кривогледство

 

Лечение на птоза

 

Лечение на катаракта

Най–добрият начин за третиране на катаракта е оперативен – премахването на потъмнялата леща и заместването и с подходяща изкуствена.

 

Лечение на запушени слъзни канали

Първите седмици след раждането се изчаква с оглед спонтанното перфориране на membrane Hasneri, като се препоръчват масажи в областта на слъзния канал и назолакрималния канал.
Поставяне на стенд.

 

Оперативна дейност

 

Национална здравно осигурителна каса

Специализирана Очна Клиника
за Активно лечение - Визус, гр. София
работи с НЗОК

 

Всички права запазени. © 2009-2021 Очна клиника "Визус"

уеб дизайн: Уебвижън